top of page
המנגל פרק 273: איך פודקאסטים משפיעים על הבחירות בארה״ב
59:32

המנגל פרק 273: איך פודקאסטים משפיעים על הבחירות בארה״ב

הפרק אכלנו את הראש על: לראשונה בהיסטוריה פודקאסטים הפכו להיות פלטפורמה עוצמתית שאותה המועמדים לנשיאות לוקחים ברצינות תהומית ומה כל מותג יכול ללמוד מהמהלך, למה ענק הפודקאסטים ג׳ו רוגן סירב לארח את המועמדת הדמוקרטית לנשיאות ארה״ב קמלה האריס? למה רוב הפודקאסטים בישראל לא באמת מתרוממים? הניסוי פורץ הדרך של אוניסרסיטת פנסילבניה שטוען שהוא הצליח לפצח את מה שכל מוצג ויוצר תוכן חולמים עליו - מה הופך תוכן לויראלי, אסף רפפורט מהיוניקורן וויז מספר על נסיון להונאת בינה מלאכותית ולאן אנחנו בעצם הולכים מכאן? מהם שלושת הממצאים החשובים שמותגים צריכים להכניס טוב טוב לראש על התנהגות אנושית ולמה כל כך קל ליפול בהם? מדוע אנחנו רואים לאחרונה קמפיינים עם טעם רע בהם מותגים מנצלים את התראות פיקוד העורף בשיבל ויראליות? ומה עושה מנהל שיווק שנתקע במדבר? היה רותח. רוצים לשאול אותנו שאלה בשידור? סבבה - פשוט תקליטו לנו הודעת וואטסאפ מוקלטת עם השם והשאלה שלכם - שלחו לנו לוואטסאפ למספרים שמופיעים כאן למטה - בסוף כל פרק נבחר ונשמיע שאלה אחת בשידור ונענה עליה בזמן אמת.
המנגל פרק 272:  מה קורה למותגים שלא עומדים במילה שלהם ולמה אנחנו נותנים צ׳אנס לנוכלים?
01:04:08

המנגל פרק 272: מה קורה למותגים שלא עומדים במילה שלהם ולמה אנחנו נותנים צ׳אנס לנוכלים?

הפרק דיברנו על מה קורה כאשר מותגים לא עומדים בהחלטה שלהם - בין אם זו הבטחה לבן זוג או חבר, ובין אם זה סטארטאפ או חברה שהבטיחו ליוזר/לקוח הבטחה מסוימת, חשוב שתדעו שאם לא תעמדו בהבטחה שלכם אתם חשופים לסכנות אדירות למותג שלכם. ניתחנו כמה סיפורים משוגעים בהם מותגים הבטיחו חוויות בלתי נשכחות, אבל הפרו את ההבטחה לפעמים באופן קיצוני בגלל פיתויים כאלה ואחרים.בין היתר אכלנו את הראש על המייסד של פסטיבל פייר ושישב בכלא ולמה פתאום כולם אוהבים אותו שוב? על מפעל השוקולד של ווילי וואנקה שגרם למכות והפגנות בגלאזגו, חברת התעופה שהבטיחה טיסות לכל החיים וחזרה בה, מנכ״ל חברת הדגנים ש״דחף״ עניים לאכול דגני בוקר גם בערב וגרם לחרמות. שימו לב לכמה נתונים חשובים - כשמותג לא עומד בהבטחות שלו, זה לא רק פוגע במכירות – זה פוגע גם בחיבור הרגשי של הלקוחות באופן חותך. קודם כל, מתרחש אובדן אמון. כשלקוחות מרגישים שמותג לא עמד במילה שלו, המחקרים מראים ש-68% מהם פשוט עוזבים. הם מרגישים נבגדים, כי כל מערכת יחסים עם מותג בנויה על אמון. אבל זה לא נגמר שם. יש גם תסכול וכעס. כשלקוחות משקיעים זמן, מאמץ, או כסף במותג – ומקבלים משהו שונה ממה שהובטח להם – הם מתעצבנים, במיוחד כשמדובר בהבטחה גדולה. הכעס הזה מתפשט מהר ברשתות החברתיות, ופתאום יש למותג בעיה גדולה. בנוסף, יש את עקרון ההשקעה – כשאנחנו משקיעים מאמץ, אנחנו מצפים לתגמול. אם אין תגמול, זה פוגע בנו רגשית. ואז מגיעה הפגיעה בנאמנות. כשלקוחות מאבדים אמון, הם כבר לא נאמנים למותג, וזה משפיע ישירות על הרווחים. כל ירידה של 10% בנאמנות יכולה לגרום לירידה של 25% ברווחים. ולבסוף, יש את התגובות השליליות. מחקר הראה ש-72% מהלקוחות שנפגעו מחוויה גרועה יפרסמו ביקורת שלילית, מה שמחריף את הפגיעה במותג ומקשה עליו לתקן את הנזק. אז תמיד תשתדלו לעמוד במילה שלכם, ככה בונים מותג אמיתי….
המנגל פרק 271: איך צומחים בלי להשקיע שקל אחד בשיווק  הכל על אסטרטגיית אפס תקציב
01:11:57

המנגל פרק 271: איך צומחים בלי להשקיע שקל אחד בשיווק הכל על אסטרטגיית אפס תקציב

הפרק צללנו לעולם של שיווק ללא תקציב מסורתי, וחשפנו איך מותגים פורצי דרך הצליחו לבנות קהילות חזקות, ליצור שיח חברתי ולצמוח למעמד של מובילי שוק מבלי להשקיע דולר אחד בפרסום ממומן. חשפנו גם כמה סיפורים של יזמים שהפכו מגבלות תקציב להזדמנויות וצמחו בצורה אורגנית בעזרת יצירתיות, קהילתיות ותוכן ויראלי. בין היתר אכלנו את הראש על: יוצר התוכן מרקיז בראונלי שהשיק השבוע אפליקציה משלו וגילה שלבנות מוצר לא דומה בכלל לסיקור של מוצר בעקבות התגובות הזועמות של הקהל שלו, אמזון השיקה כלי עוצמתי ליצירת פרסומות עבור מותגים קטנים ולמה חשוב להכיר אותו, המעצב האגדי של אפל ג׳וני אייב חובר לסם אלטמן במטרה לנסות להמציא מחדש את הסמארטפון (ולמה יוסי חושב שזה יכול אשכרה להצליח להם), וגם שיתפנו כמה דוגמאות מרתקות על מותגים שהחליטו לא להשקיע בפרסום ממומן ולמה זה הצליח להם כולל מותג גלידה דל קלוריות, ניוזלטר קטן שעשה אקזיט, ועוד כמה. היה רותח.
המנגל פרק 270: כשהדאטה משקרת לכם: איך מותגים גדולים נפלו בגלל מספרים
57:37

המנגל פרק 270: כשהדאטה משקרת לכם: איך מותגים גדולים נפלו בגלל מספרים

למה כל כך קשה למדוד את האימפקט של בניית מותג??? הפרק אכלנו את הראש על האתגרים והשקר הפוטנציאלי של מדידת הצלחה מותגית דרך נתונים ודאטא, והבאנו כמה מקרים מחשמלים בהם הדאטא לכאורה הראתה נתונים חיוביים אך הסתירה גורמים חשובים שהובילו לכישלון מפואר. נתחיל בסיפור של בלוקבאסטר, שהתעלמה משינויים תרבותיים ובמקום להעריך את המעבר של לקוחות לצריכת תוכן דיגיטלי, היא הסתמכה רק על מכירות השכרות פיזיות – והפסידה את השוק לנטפליקס. דיברנו על כמה מהמדדים המסורתיים בהם מותגים משתמשים למדידת הצלחה כמו מודעות מותג, נתחי שוק, ועלות רכישת לקוח. למרות זאת, המדדים האלה לא תמיד מספרים את כל הסיפור. בין היתר שיתפנו על הקייס סטאדי של טרופיקנה ששינתה את עיצוב האריזה שלה במטרה לרענן את המותג, אך מכיוון שהלקוחות לא זיהו את המוצר והקליק הרגשי פחת, המכירות צנחו בחדות למרות נתונים מוקדמים שהראו שמגמות בעיצוב מודרני מושכות יותר לקוחות. הזכרנו גם את המקרה של קוקה-קולה, שהשיקה טעם חדש שהתקבל היטב במבחני טעימה, אך גרם לזעם הלקוחות הנאמנים ולירידה במכירות, מכיוון שהדאטא לא לקח בחשבון את ההיבטים הרגשיים שהלקוחות מקשרים עם המותג והטעם המקורי. דיברנו גם על מותגים שהשיקו מוצרים שהיו שונים מדי עבור הלקוחות שלהם, מה שהוביל לכישלון מסחרי, כולל הקייס של מקדונלד'ס שניסתה למתג את עצמה עבור קהל מבוגר עם ארוחות יוקרה, אך הלקוחות נשארו נאמנים למותג כמסעדה שמתאימה יותר למשפחות וילדים, מה שגרם לכשלון וחזרה לשולחן השרטוטים. זיקקנו לכם גם בסוף הפרק את 2 הנקודות הכי חשובות שאתם יכולים לקחת מהפרק וליישם כבר מחר בבוקר. היה רותח.
המנגל פרק 269: למה המסרים שלכם לא באמת עובדים
01:03:39
פותחים: אשר הולצר
53:49
bottom of page