המנגל פרק 272: מה קורה למותגים שלא עומדים במילה שלהם ולמה אנחנו נותנים צ׳אנס לנוכלים?
הפרק דיברנו על מה קורה כאשר מותגים לא עומדים בהחלטה שלהם - בין אם זו הבטחה לבן זוג או חבר, ובין אם זה סטארטאפ או חברה שהבטיחו ליוזר/לקוח הבטחה מסוימת, חשוב שתדעו שאם לא תעמדו בהבטחה שלכם אתם חשופים לסכנות אדירות למותג שלכם.
ניתחנו כמה סיפורים משוגעים בהם מותגים הבטיחו חוויות בלתי נשכחות, אבל הפרו את ההבטחה לפעמים באופן קיצוני בגלל פיתויים כאלה ואחרים.בין היתר אכלנו את הראש על המייסד של פסטיבל פייר ושישב בכלא ולמה פתאום כולם אוהבים אותו שוב? על מפעל השוקולד של ווילי וואנקה שגרם למכות והפגנות בגלאזגו, חברת התעופה שהבטיחה טיסות לכל החיים וחזרה בה, מנכ״ל חברת הדגנים ש״דחף״ עניים לאכול דגני בוקר גם בערב וגרם לחרמות.
שימו לב לכמה נתונים חשובים - כשמותג לא עומד בהבטחות שלו, זה לא רק פוגע במכירות – זה פוגע גם בחיבור הרגשי של הלקוחות באופן חותך. קודם כל, מתרחש אובדן אמון. כשלקוחות מרגישים שמותג לא עמד במילה שלו, המחקרים מראים ש-68% מהם פשוט עוזבים. הם מרגישים נבגדים, כי כל מערכת יחסים עם מותג בנויה על אמון.
אבל זה לא נגמר שם. יש גם תסכול וכעס. כשלקוחות משקיעים זמן, מאמץ, או כסף במותג – ומקבלים משהו שונה ממה שהובטח להם – הם מתעצבנים, במיוחד כשמדובר בהבטחה גדולה. הכעס הזה מתפשט מהר ברשתות החברתיות, ופתאום יש למותג בעיה גדולה.
בנוסף, יש את עקרון ההשקעה – כשאנחנו משקיעים מאמץ, אנחנו מצפים לתגמול. אם אין תגמול, זה פוגע בנו רגשית. ואז מגיעה הפגיעה בנאמנות. כשלקוחות מאבדים אמון, הם כבר לא נאמנים למותג, וזה משפיע ישירות על הרווחים. כל ירידה של 10% בנאמנות יכולה לגרום לירידה של 25% ברווחים.
ולבסוף, יש את התגובות השליליות. מחקר הראה ש-72% מהלקוחות שנפגעו מחוויה גרועה יפרסמו ביקורת שלילית, מה שמחריף את הפגיעה במותג ומקשה עליו לתקן את הנזק.
אז תמיד תשתדלו לעמוד במילה שלכם, ככה בונים מותג אמיתי….